Żeby zachować zdrowie, trzeba odżywiać się racjonalnie. Nie zawsze jednak jesteśmy świadomi tego, co spożywamy. Można to zmienić, uczestnicząc w wykładzie "Od ziarenka do bochenka..."
Często trudno nam podjąć decyzję, na który z gatunków chleba zdecydować się podczas codziennych zakupów, bowiem rodzajów pieczywa jest niemało.
"Od ziarenka do bochenka, czyli jaka mąka, taki chleb" to tytuł odczytu połączonego z pokazem pieczenia chleba i jego degustacją, które odbędą się w Centrum Sportowo-Rehabilitacyjnym Słowianka 2 czerwca o 16.00.
Prelegentka Agata Radosh powie o ważności spożywania produktów bogatych w błonnik, przekaże informacje o różnych rodzajach mąki i przeprowadzi praktyczny pokaz przygotowania ciasta chlebowego.
2 czerwca o 16.00, Centrum Sportowo-Rehabilitacyjne „Słowianka” (sala konferencyjna, parter) przy ul. Słowiańskiej w Gorzowie. Wstęp wolny.
JanKa
Przebudowa Spichrzowej
Ostatnie przygotowania do rozpoczęcia przebudowy ulicy Spichrzowej.
Konsorcjum firm TORMEL i WUPRINŻ, przebuduje ostatni, półkilometrowy odcinek ulicy Spichrzowej. Pierwsze prace ruszą ...
<czytaj dalej>UMCS z Jazz Clubem Pod Filarami
80 lat UMCS w Lublinie z Jazz Clubem „Pod Filarami”.
W dniach 14 -17 maja 2024 roku w Akademickim Centrum Kultury ...
<czytaj dalej>Remont schodów
Nowe schody na Piaskach, obok lecznicza zieleń.
Rusza remont schodów przy ul. Bohaterów Westerplatte, zejście do ul. Sczanieckiej. Skarpa przy schodach ...
<czytaj dalej>Obchody 900-lecia jubileuszu
W sobotę 11 maja br. w Ośnie Lubuskim odbędą się uroczyste obchody z okazji dziewięćsetlecia ustanowienia biskupstwa lubuskiego.
Przygotowania do tej ...
<czytaj dalej>