W mikołajki po Gorzowie jeździł bezpłatny, świątecznie udekorowany „smaczny tramwaj”. Kierował nim św. Mikołaj. Pasażerów częstowano gorącą herbatą oraz słodkościami.
Prezes GRH
Agata Dusińska zapraszała na najbliższą sobotę o 15.00 do wspólnego gotowania barszczu i pierogów. To z okazji otwarcia hali sportowo-widowiskowej Arena. Przepis na „barszcz po gorzowsku” przygotował mistrz kuchni, nauczyciel w gorzowskim Gastronomika
Paweł Salamon.
Także w niedzielę 10 grudnia od 15.00, przed Areną Gorzów zaplanowano warsztaty kulinarne pod nazwą „Najlepsze pierogi na święta i nie tylko”. Poprowadzi je francusko-polski kucharz, prezenter telewizyjny i autor książek kucharskich
Pascal Brodnicki.
Oprac. red.
Foto Dariusz Wieczorek
Oni tu zostają
„Zostaję!” to hasło nowej kampanii promującej Gorzów, która ma zwrócić uwagę na zalety naszego miasta, dzięki którym jest ono doskonałym ...
<czytaj dalej>Pielgrzymki
Tegoroczna piesza pielgrzymka powołaniowa odbędzie się w sobotę w sobotę 27 kwietnia.
Wyjście pielgrzymki na trasę z Paradyża do Rokitna nastąpi ...
<czytaj dalej>200 lat dla pani Zofii
Nieczęsto zdarza się, aby tradycyjnie śpiewane „sto lat”, z racji chwili, modyfikowano w sekwencji życzeń na lat „dwieście”. Tak właśnie ...
<czytaj dalej>Prezydent w ministerstwie
Prezydent Gorzowa w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
- Z doświadczenia wiem, że najważniejsze są relacje bezpośrednie. Ustalenia, które zapadają wtedy ...
<czytaj dalej>