Jak smakuje gorzowska Wielkanoc? Ile mąki trzeba przygotować do upieczenia mazurka, a ile jajek ugotować do tradycyjnej świątecznej sałatki? O tym przekonacie się w najbliższy piątek, 22 marca na ryneczku przy ul. Jerzego.
Mistrz
Paweł Salamon z uczniami przygotuje trzy potrawy na wielkanocny stół. Poza tradycyjnym żurem, będą dwie niespodzianki.
Młodzi kucharze opowiedzą o najpopularniejszych przepisach na świąteczny stół oraz wielkanocnych tradycjach i zwyczajach kulinarnych. Degustacja zacznie się od 9.00.
Akcja Gorzowskiego Rynku Hurtowego i Zespołu Szkół Gastronomicznych to pielęgnowanie tradycji, zdrowych zwyczajów żywieniowych gorzowian oraz promocja lokalnych producentów. W tym roku współpraca odbywa się pod hasłem „Rynek króluje”.
Oprac. redakcja
Foto um.gorzow.pl
Obchody 900-lecia jubileuszu
W sobotę 11 maja br. w Ośnie Lubuskim odbędą się uroczyste obchody z okazji dziewięćsetlecia ustanowienia biskupstwa lubuskiego.
Przygotowania do tej ...
<czytaj dalej>Przebudują Ikara
Przetarg na przebudowę ostatniego etapu ulicy Ikara rozstrzygnięty.
Kolejna osiedlowa uliczka zostanie w pełni przebudowana. Nowa nawierzchnia ul. Ikara ułatwi codzienne ...
<czytaj dalej>Oni tu zostają
„Zostaję!” to hasło nowej kampanii promującej Gorzów, która ma zwrócić uwagę na zalety naszego miasta, dzięki którym jest ono doskonałym ...
<czytaj dalej>Pielgrzymki
Tegoroczna piesza pielgrzymka powołaniowa odbędzie się w sobotę w sobotę 27 kwietnia.
Wyjście pielgrzymki na trasę z Paradyża do Rokitna nastąpi ...
<czytaj dalej>