W piątek, 20 października, od 9.00 najlepsi gorzowscy kucharze przygotują przysmaki z dyni. Okazją do tego będzie V Festiwal Dyni i Chryzantemy.
Dynia to jedno z najzdrowszych warzyw jesieni. Daje nieograniczone możliwości w kuchni, choć od wielu lat największą popularnością cieszy się przygotowywana z dyni zupa.
Czego potrzebujemy do jej przygotowania? Jak długo trwa jej gotowanie? Jakich kulinarnych sztuczek użyć w procesie przygotowania? O tym opowiedzą kucharze z Zespołu Szkół Gastronomicznych w piątek 20 października na ryneczku przy ul. Jerzego.
Uczniowie gorzowskiego Gastronomika będą gotować pod okiem nauczycieli – najlepszych kucharzy w Gorzowie. Gotowanie rozpocznie się około 9.00, a degustacja dwa kwadranse później. W menu będzie zupa z dyni i dyniowy bigos.
Okazją do wspólnego gotowania będzie V edycja Festiwalu Dyni i Chryzantemy, organizowanego przez Gorzowski Rynek Hurtowy Zespół Szkół Gastronomicznych i Miasto Gorzów.
Oprac. redakcja
UMCS z Jazz Clubem Pod Filarami
80 lat UMCS w Lublinie z Jazz Clubem „Pod Filarami”.
W dniach 14 -17 maja 2024 roku w Akademickim Centrum Kultury ...
<czytaj dalej>Remont schodów
Nowe schody na Piaskach, obok lecznicza zieleń.
Rusza remont schodów przy ul. Bohaterów Westerplatte, zejście do ul. Sczanieckiej. Skarpa przy schodach ...
<czytaj dalej>Obchody 900-lecia jubileuszu
W sobotę 11 maja br. w Ośnie Lubuskim odbędą się uroczyste obchody z okazji dziewięćsetlecia ustanowienia biskupstwa lubuskiego.
Przygotowania do tej ...
<czytaj dalej>Przebudują Ikara
Przetarg na przebudowę ostatniego etapu ulicy Ikara rozstrzygnięty.
Kolejna osiedlowa uliczka zostanie w pełni przebudowana. Nowa nawierzchnia ul. Ikara ułatwi codzienne ...
<czytaj dalej>